İçeriğe geç

Hangi Durumlarda Ürün Iade Edilir

Ürün iade hakkımız hangi hallerde geçerli?

1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca, Alıcı, satın aldığı ürünü, hiçbir hukuki ve cezai gerekçe göstermeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, teslimat tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir.

Hangi durumlarda iade olmaz?

Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, çabuk bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler ile kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır.

Kutusu açılmış ürün iadesi olur mu?

Ambalajı açılmamış CD, DVD, kaset ve sarf malzemeleri vb. ürünlerin iadesi/değişimi, kanunda öngörülen durumlar haricinde yapılamaz. Kurulu ve aktif hale getirilmiş ürünlerde (TV, ev aletleri, yazılım ürünleri vb.) iade/değişim işlemleri, kanunda öngörülen durumlar haricinde yapılamaz.

Satıcı iade almak zorunda mı?

6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre tüketicilerin mağazalardan satın aldıkları ürünlerden cayma hakkı bulunmamaktadır. Kanuna göre mağazalar sattıkları ürünleri sebep göstermeden iade etmekle yükümlü değildir.

Mağazadan alınan bir ürün iade edilir mi?

Mağazadan satın alınan bir ürünü iade etmek için kullanılmamış, orijinal ambalajında ​​ve satılabilir durumda olması gerekir. Ürün arızalı olmadığı sürece, mağaza genellikle tüketiciye iade hakkı vermez. Alışveriş yaptığınız mağazanın farklı politikaları varsa bu durum değişebilir.

Memnun kalmadığım bir ürünü nasıl iade edebilirim?

Ürünü iade etmek için iade sebebinizi belirten bir talep ve orijinal faturayı (elinizde bulunan tüm kopyaları) göndermeniz gerekmektedir. Ürün seçimi sırasında uyumsuzluk sorunu yaşanabilecek ürünler için sipariş vermeden önce uyumluluk konusunda teknik destek almanız önemlidir.

İade kabul etmeyen satıcı nereye şikayet edilir?

Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici hakem heyetine yapılabilir.

Koşulsuz iade hakkı nedir?

Tüketiciler, mesafeli alışverişlerde (örneğin internet, telefon) 14 gün, kapıda ödemeli alışverişlerde 14 gün, taksitli alışverişlerde ise 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Memnun kalınmayan beyaz eşya iade edilir mi?

Tüketici hukuku kapsamında “cayma hakkı”, “tüketiciye memnun kalmadığı bir mal veya hizmeti geri verme hakkı” olarak tanımlanmakla birlikte, TKHK’da tüketicinin “taksitsiz” satıştan cayma hakkına ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır.

Ambalajı zarar görmüş ürün iade edilir mi?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince, kullanım sonucu orijinal ambalajı bozulmuş, tahrip olmuş veya herhangi bir şekilde bozulmuş olan ürünlerin, tek kullanımlık ürünlerin, kopyalanabilir oyun, yazılım ve programların iadesi kabul edilmeyecektir.

Yasal iade süresi kaç gündür?

Mesafeli alışverişlerde satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde tüketicinin ödediği tutarı iade etmek zorundadır. Ayrıca tüketici, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde satın aldığı malı iade etmek zorundadır.

Alınan bir ürünün iadesi için hangi belge olmalıdır?

Arızalı malları değiştirme hakkını kullanmak için, aynı süre içinde SATICI’ya faks, e-posta veya telefon yoluyla bildirimde bulunulması gerekir. Bu hakkın kullanılması halinde, üçüncü kişiye veya ALICI’ya teslim edilen ürünün, ürüne ait orijinal fatura ve arka yüzündeki doldurulmuş iade bilgi formu ile birlikte iade edilmesi zorunludur.

Hangi ürünler iade edilemez?

E-ticarette iade edilemeyen ürünler hangileridir? – Teknoloji ürünleri* – Hijyen ve sağlık ürünleri – Hizmetler. … – Son kullanma tarihi olan ürünler. – Kişiselleştirilmiş ürünler – Kopyalanabilen elektronik ürünler.

Satıcı iadeyi onaylamazsa ne olur?

Satıcı iade edilen ürünü teslim aldıktan sonra 48 saat içinde onaylamazsa sistem tarafından otomatik olarak onaylanmış sayılır ve bankaya bağlı olarak 1-5 iş günü içinde tutar iade edilir. Satıcı gerçek kişi ise ürün bedeli iade edilir, hizmet bedeli iadeye dahil değildir.

Ayıpsız misli ile değişim ne demek?

Satıcı, alıcının seçim hakkını kullanmasını, derhal ayıpsız benzer bir malı teslim ederek ve uğradığı bütün zararı tazmin ederek engelleyebilir. Alıcı, sözleşmeden dönme hakkını kullanır ve şartlar bunu haklı kılmazsa, hâkim satılan şeyin onarılmasına veya satış bedelinin düşürülmesine karar verebilir.

İade kabul etmemek yasal mıdır?

Yürürlükteki 6502 sayılı Kanun hükümleri uyarınca, satın aldığımız malın ayıplı veya satın alma şeklimize göre arızalı olmaması durumunda dahi, herhangi bir gerekçe göstermeden satın aldığımız maldan cayma hakkına sahibiz.

Koşulsuz iade hakkı nedir?

Mağazadan satın aldığınız ürünü, koşullar sağlandığı takdirde iade edebilirsiniz. Bazı mağazalar satın aldığınız ürünü 15 (on beş) gün içerisinde koşulsuz iade ederken, bazı mağazalar 7-7 gün içerisinde ürünü iade ederken, bazıları ise aynı gün koşulsuz iade yapmaktadır.

Ayıplı malın iadesi nasıl yapılır?

Arızalı ürünü nasıl iade edebilirim? Satın alınan ürünün arızalı çıkması halinde tüketici, isterse satın alma işlemini gerçekleştirdiği firmaya başvurarak ürünü iade edebilir. Bu iade firma tarafından kabul edilmezse tüketici uyuşmazlık çözüm kurumuna başvurabilir.

İade kabul etmeyen firma nereye şikayet edilir?

Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici hakem heyetine yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zayıf Escort