İçeriğe geç

Aydincik Ne Zaman Ilce Oldu

Yozgat Aydıncık ne zaman ilçe oldu?

Aydıncık 1991 yılında ilçe olmuştur.

Gilindire ne zaman Aydıncık oldu?

1965 yılında Gilindire ismi tarihe karıştı. Şehrin yeni ismi artık Aydıncık. İskele belediyesi 1972 yılında Gülnar ilçesine bağlı Aydıncık ilçesinde kuruldu. Aydıncık 19 Haziran 1987’de 392 sayılı kanuna göre ilçe oldu.

Yozgat Aydıncık hangi Türk boyundan?

Bölgenin yerleşime ne zaman açıldığı ve şu anki halkın nereden geldiği konusunda kesin bir bilgi yoktur. Ancak bugün Aydıncık’ta yaşayan halkın 15. ve 16. yüzyıllarda Amasya, Sivas ve Kahramanmaraş civarından gelip buraya yerleşen Türkmenler olduğu söylenmektedir.

Yozgat Aydıncık’ın nüfusu kaç?

Aydıncık, YozgatAydıncıkNüfus (2018)• Toplam10.

Aydıncık eskiden nereye bağlıydı?

Aydıncık; 1915 yılına kadar bugünkü anlamda ilçe teşkilatına sahip bir yerleşim yeri olup Gülnar ilçesinin merkeziydi. Ancak Gülnar ilçe merkezinin 1915 yılında Anaypazarı’na 30 km taşınmasıyla ilçe merkezi hüviyetini kaybederek bucak merkezi haline geldi. 1987 yılında ise Gülnar’dan ayrılarak bağımsız ilçe oldu…

Yozgat Aydıncık neyi meşhur?

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde yetiştirilen ‘Bağrı Tüm’ kavun çeşidinin ekim alanları son yıllarda yapılan çalışmalar sonucu arttı. Farklı aroması nedeniyle ‘yer muz’ olarak da adlandırılan ‘Bağrı Tüm’ kavun çeşidinin ekim alanları 2013 yılında başlatılan çalışmaların ardından 1 dekardan 100 dekara çıktı.

Gilindire Mağarası kim buldu?

Mersinli bir çoban, kirpinin izini sürerken Gilindire Mağarası’nı keşfetti… Milli dalgıcımız Şahika Ercümen, Buzul Çağı’ndan kalma bu mağarada rekor denemesi yapacak 🏊🏻‍♀ Bakanlığımıza bağlı Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek tarihi dalış, bugün 09.09.2019’da gerçekleştirilecek.

Aydıncık’ın nüfusu kaç?

1991 yılında ilçe olan Aydıncık’ın merkez nüfusu 7.000, toplam nüfusu ise 25’tir.

Aydıncık nasıl bir yer?

Mersin’e 180 km uzaklıktaki Aydıncık, turistik yerlerle dolu bir ilçedir. Doğal güzellikleri ve plajlarının yanı sıra tarihi eserleriyle de keyifli bir gezi imkanı sunmaktadır. Dalış gibi alternatif sporlar için uygundur. Çevre illerdeki dalış kulüpleri tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir.

Yozgat il olmadan önce nereye bağlıydı?

1847’deki idari bölünme sırasında Bozok Livası, Sivas Eyaletinden ayrılarak ayrı bir vilayet haline getirildi. Bu dönemde Bozok Vilayeti, Merkez Liva ve Kayseri Livası’ndan oluşuyordu. 1867’de Yozgat Kazası’nı da içeren Bozok Sancağı, Ankara Vilayetine bağlandı.

Yozgat kökeni nedir?

Bir rivayete göre, Yozgat Saray Köyü’nden (şimdiki şehir) aşağıdan yukarıya doğru yükselmektedir. Çok katlı ve çok yüksek olması nedeniyle başlangıçta “Yüz Katlı” olarak adlandırılmış, ancak zamanla bu isim giderek “Yozgat” olmuştur.

Yozgatta eskiden kimler yaşadı?

Yozgat yöresi pek çok uygarlığın egemenliğinde kalmıştır; MÖ 7. yüzyıl başlarında Frigler’in, MÖ 7. yüzyıl başlarında Kimmerler’in, MÖ 6. yüzyılda Lidya Krallığı ve Persler’in, MÖ 4. yüzyılda Makedonyalılar’ın, MÖ 3. yüzyıl başlarında güney kesimde Kapadokya Krallığı’nın hakimiyeti, Daha fazla makale…

Yozgat’ın en büyük ilçesi neresidir?

Sorgun, toplam 100.

En çok Yozgatlı nerede?

Nüfusa kayıtlı illerin yerleşim yerine göre dağılımına göre Ankara’da en çok Çorum, Yozgat ve Çankırı’dan yaşayanlar yaşarken, en az Yalovalı, Hakkari ve Kırklareli’nden yaşayanlar yaşıyor.

Yozgat Aydıncık Belediye Başkanı kimdir?

Mustafa TekçamAydıncık / Belediye Başkanı

Aydıncık ilçe mi?

Aydıncık, Mersin ilinin bir ilçesidir.

Yozgat Sorgun ne zaman ilçe oldu?

1071 Malazgirt zaferinden sonra Sorgun toprakları Türk yurdu olmuş ve daha sonra birçok Türk kabilesine ev sahipliği yapmıştır. Sorgun 1905 yılında belediye statüsüne kavuşmuş ve 26 Haziran 1926’da ilçe olmuştur. 1928 yılında ismi Köhne-i Kebir’den (Büyük Köhne) Sorgun’a değiştirilmiştir.

Aydıncık’ın nüfusu kaç?

1991 yılında ilçe olan Aydıncık’ın merkez nüfusu 7.000, toplam nüfusu ise 25’tir.

Yozgat ne zaman kuruldu?

Uzun süre “Bozok” adıyla anılan il, 25 Haziran 1927’de Yozgat milletvekillerinden Süleyman Sırrı İÇÖZ’ün teklifi üzerine “Yozgat” adını almıştır. Daha sonra Sorgun’un ilçe olmasıyla ilçe sayısı merkez dâhil dörde çıkarılmıştır (1928).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir